ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση
Πρεβέζης & Χελμού
Αγ. Στέφανος 145 65
Τηλέφωνο
210 81 00 613 
210 62 18 374

Blog

Αυτόματη πυρόσβεση σε οικιακά λεβητοστάσια, γκαράζ, τζάκια

Πρόκειται για διάφορες εφαρμογές του συστήματος αυτόματης πυρόσβεσης .
Εφαρμόζεται ώς οικονομοτεχνική λύση αυτόματης πυρόσβεσης στα τζάκια (καμινάδες), στα λεβητοστάσια κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και σε μικρά γκαράζ οχημάτων, προσφέροντας την ασφαλή πυροπροστασία σε αυτά, όχι μόνον με την άμεση κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και με την ταυτόχρονη δημιουργία επιβράδυνσης στην επιφανειακή μετάδοση της φωτιάς.


Σκοπός είναι η αντιμετώπιση των ακόλουθων κινδύνων:

α. Την εκδήλωση φωτιάς από βλάβη στην λειτουργία του καυστήρα.
β. Την εκδήλωση φωτιάς από μια ενδεχόμενη αστοχία του καπναγωγού σύνδεσης λέβητα και καπνοδόχου, λόγω υπερθέρμανσης από επιφανειακή συσσώρευση της αιθάλης.
γ. Την εκδήλωση επιφανειακής φωτιάς στο υγρό καύσιμο από διάβρωση και διαρροή της δεξαμενής.
δ. Την εκδήλωση φωτιάς γενικά, από υπερθέρμανση ή ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα στον χώρο του λεβητοστασίου.

Επιτακτικότερη είναι η χρήση του συστήματος για την αυτόματη πυρόσβεση των αναφλεγόμενων καπνοδόχων στις ανοικτές εστίες θέρμανσης (τζάκια).

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα τυποποιημένα πυροσβεστικά δοχεία, χωρητικότητας 6-12 Lit το καθένα.Το κατασβεστικό μέσο εκτοξεύεται με πίεση μέσα στον χώρο, υπό μορφή σταγονιδίων (υδρονέφωση) και αποχετεύεται μετά την πυρόσβεση, χωρίς να αφήνει στερεά κατάλοιπα.Η βασική αρχή λειτουργίας του συστήματος, στηρίζεται στην επίτευξη της σταθερής πίεσης λειτουργίας, με τον ισομερισμό του όγκου, μεταξύ του κατασβεστικού υγρού και του αερίου προώθησης.

Π.χ. Ενα δοχείο συνολικής χωρητικότητας 12 Lit, με ενδεικτική αρχική πίεση 15 bar, περιέχει μια ποσότητα 6 Lit κατασβεστικού υγρού flameout και μια ποσότητα 6 Lit αδρανούς αερίου προώθησης αζώτου.
Το δοχείο συνδέεται με έναν ή περισσότερους θερμοευαίσθητους εκτοξευτήρες σταγονιδίων κατασβεστικού μέσου, με θερμικό όριο θραύσης 68° C ή μεγαλύτερο.
Σύστημα με ένα δοχείο 12 Lit, εφαρμόζεται επιτυχώς σε λεβητοστάσια με συνολική επιφάνεια έως 15 m², με συνολικό ύψος έως 4 m διαθέτοντας δύο σημεία ανίχνευσης φωτιάς και εκτόξευσης κατασβεστικού υλικού.

Ενα μεγαλύτερο σύστημα με συνολική ποσότητα κατασβεστικού μέσου 12 lit, αποτελείται από δύο δοχεία, εκ των οποίων το κύριο δοχείο περιέχει το κατασβεστικό μέσο, ενώ το βοηθητικό δοχείο περιέχει αδρανές αέριο προώθησης με ενδεικτική αρχική πίεση 15 bar. Ο συνδυασμός αυτός, προβλέπει την εγκατάσταση ένος μεγαλύτερου κλειστού υδραυλικού δικτύου με περισσότερους αυτόματους εκτοξευτήρες.

Σύστημα με δύο δοχεία, εφαρμόζεται επιτυχώς σε λεβητοστάσια με συνολική επιφάνεια έως 30 m², με συνολικό ύψος έως 4 m.
Οι θερμοευαίσθητοι εκτοξευτήρες τοποθετούνται επάνω από τα πιθανά σημεία εκδήλωσης φωτιάς κατά προτίμηση, όπως ο καυστήρας και ο αγωγός απαγωγής του λέβητα και ο χώρος της δεξαμενής του καυσίμου.

Τα δοχεία του συστήματος είναι ανοξείδωτα ή φέρουν εσωτερικά μια ισχυρή αντιδιαβρωτική προστασία για την μακροιζωϊα τους.
Διαθέτουν πιστοποίηση τοποθέτησης σήματος CE, από διαπιστευμένο φορέα.
Δεν απαιτείται η ετήσια περιοδική αναγόμωση του συστήματος, εφ' όσον αυτό δεν έχει λειτουργήσει, ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο, ώστε να συντηρείται και να αναπληρώνεται στον τόπο της εγκατάστασής του.

Η εξαιρετική απόδοση του συστήματος συνδυάζεται πλήρως με την οικολογική ταυτότητά του.
Το σύστημα λειτουργεί αυτόματα, όταν συμβεί υπέρβαση θερμικού ορίου και θραύση της θερμικής αμπούλας σε έναν ή περισσότερους αυτόματους εκτοξευτήρες, από την αύξηση της θερμότητας στον προστατευόμενο χώρο.
Το σύστημα διαθέτει προαιρετικά, έναν ενσωματωμένο πρεσσοστατικό διακόπτη τηλεμεταφοράς του σήματος ενεργοποίησης του.

Με το τρόπο αυτόν, το μόνιμο αυτόματο πυροσβεστικό σύστημα λεβητοστασίου, μπορεί να συνδέεται με το αντικλεπτικό σύστημα του κτιρίου για την άμεση τηλεφωνική ειδοποίηση ή με ένα οπτικοακουστικό μέσο συναγερμού φωτιάς, όπως επίσης και να διακόπτει αυτόματα την ηλεκτρική παροχή, σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ολόκληρος ο πιο πάνω σχεδιασμός του μόνιμου συστήματος αυτόματης πυρόσβεσης λεβητοστασίων, εξασφαλίζει την εγγυημένη λειτουργία του συστήματος και την μακροζωϊα του, χωρίς εξάρτηση από κάθε μορφή εξωτερικής ενέργειας.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το ίδιο σύστημα προσφέρεται για την αυτόματη πυρόσβεση σε μικρούς ιδιωτικούς σταθμούς αυτοκινήτων (γκαράζ), επιφανείας έως 300 τ.μ. Στην περίπτωση αυτή, δημιουργείται ένα ενιαίο υδραυλικό δίκτυο με αυτόματους εκτοξευτήρες, που τοποθετούνται σε αποστάσεις 2 -3 μέτρων μεταξύ τους. Το δίκτυο υποστηρίζεται από μία συστοιχία 5 τυποποιημένων πυροσβεστικών δοχείων 12 Lit. Το εννιαίο αυτό σύστημα μπορεί να εκτελεί άμεση αυτόματη πυρόσβεση επιλεκτικά, σε φωτιά που αναπτύσσεται σε μία επιφάνεια 20-30 τ.μ. και για χρονικό διάστημα από 3 έως 10 λεπτά της ώρας, ανάλογα με τον αριθμό των ενεργοποιημένων αυτόματων εκτοξευτήρων.

logo.png
Η ομάδα μας είναι δίπλα σας για να σας προσφέρει
εξειδικευμένες υπηρεσίες για κάθε ανάγκη.
Πρεβέζης & Χελμού
Αγ. Στέφανος 145 65
Τηλ.: 210 81 00 613 , 210 62 18 374

Search